Løgpølse skærefast

Oprettet d.

Løgpølse skærefast

Opskrift nr.:
04-0002

Råvarer:
Kg
 5,000     Svinekød, frosset
 3,000     Oksekød, frosset
 2,000     Rygspæk, frosset
 0,100     Nitritsalt
 0,220     Kogesalt
 0,080     Gdl E575       
 0,100     Løgpølse Fr. Zwiebelmettwurst
 0,050     Druesukker dextrose
 0,004     Starterkultur Germet
               FR Løgpølse tarm kal. 54/25

10,554    Total

Arbejdsgang:
Det frosne okse- og svinekød lynes sammen med Løgpølse krydderiet, gdl, dextrose og Starterkultur Germet ned til ca. 2-4 mm.

Det frosne spæk iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm. Salten tilsættes ved de sidste omgange.

Sluttemperatur ca. 0°C.

Stopning:
Farsen stoppes i Nalo krogtarme kal.43/30 eller Faser Spegepølset. Løgpølse 54/25

Røgning:
Dag 1: Pølserne modnes på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.


Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Print opskrift klik her